Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Programı her biri iki yarıyıl süren dört öğrenim yılından oluşmaktadır. Derslerimiz esas olarak teorik eğitime dayamakla birlikte, pratik ve uygulamalı eğitime de önem verilmekte ve uygulama çalışmaları ile teorik eğitim pekiştirilmektedir. Fakültemizin kontenjan sayısının az olması, öğrencilerin derslere interaktif bir şekilde katılmasına olanak tanımakta, derslerde sunum, tartışma ve birebir diyalog ortamı sağlanmaktadır. Bu doğrultuda, çağdaş, yenilikçi, analitik düşünmeye, araştırmaya teşvik eden tartışma ve sorgulama odaklı bir yöntemle hukuk eğitimi verilmektedir.
İlk dört yarıyılda yer alan derslerin tümü zorunlu olup, beşinci yarıyıldan itibaren öğrencilere her yarıyılda iki adet seçimlik ders seçme imkânı tanınmaktadır. Geniş akademik kadromuzla Fakültemizde Anayasa Hukuku, Medeni Hukuk, Genel Kamu Hukuku, Hukuk Felsefesi, Hukuk Sosyolojisi, Roma Hukuku, Hukuk Tarihi, İnsan Hakları Hukuku, Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Borçlar Hukuku, Uluslararası Hukuk, Ticaret Hukuku, Vergi Hukuku, Miras Hukuku, Eşya Hukuku, Milletlerarası Özel Hukuk, Sigorta ve Deniz Ticaret Hukuku, İş Hukuku, Sosyal Güvenlik Hukuku, Avrupa Birliği Hukuku gibi maddi hukuka yönelik derslerin yanı sıra, Medeni Usul Hukuku, İdari Yargılama Hukuku, Ceza Muhakemesi Hukuku, İcra ve İflas Hukuku gibi yargılama hukukuna ilişkin derslerin yer aldığı geniş bir yelpaze öğrencilerimize sunulmaktadır.
Bunların yanında, öğrencilerimize Fikri Haklar, Sınai Mülkiyet Hukuku, Tüketici Hukuku, Spor Hukuku, Rekabet Hukuku, Banka Hukuku, Sermaye Piyasası Hukuku, Uluslararası Ticaret Hukuku, Uluslararası Tahkim, Uluslararası Vergi Hukuku, Uluslararası Çalışma Hukuku, Uluslararası Yatırım Hukuku ve Tahkim, İfade Özgürlüğü, Anayasa Yargısı, Anayasa Mahkemesi’ne Bireysel Başvuru, Toplumsal Cinsiyet ve Hukuk, Doğa ve Hukuk, 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi, Türk Dış Politikası, Uluslararası Farazi Dava, Hukuk Kliniği, Avukatlık Hukuku, İstinaf, Tebligat Hukuku, Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolları, İdari Uyuşmazlıkların Yargı Dışı Çözümü ve Ombudsmanlık, İmar Hukuku, Sağlık Hukuku, Bilişim Hukuku, Ekonomik Suçlar, Kişilere ve Mallara Karşı Suçlar, İnfaz Hukuku, Kriminoloji, Hukuk Almancası gibi birçok seçimlik ders arasından ilgi alanlarına göre ders seçebilme imkânı tanınmaktadır.
Öte yandan, dört öğrenim yılı boyunca devam etmekte olan Mesleki Fransızca dersleri ile öğrencilerin hukuk alanında akademik Fransızca seviyesine sahip olması, hukukun tüm alanları bakımından Fransızca hukuk terminolojisine hakim olması sağlanmaktadır.
Dersler çoğunlukla Türkçe gerçekleştirilmekle birlikte; Türk, Fransız ve İsviçreli öğretim üyeleri tarafından İngilizce ve Fransızca dillerinde verilmekte olan derslerde öğrencilerimize başta karşılaştırmalı hukuk ve uluslararası hukuk alanlarında olmak üzere geniş bir ders içeriği sunulmaktadır. Bu doğrultuda öğrencilerimizin, Türk özel hukuku üzerinde etkileri olan İsviçre, Alman ve Fransız hukuku ile Türk kamu hukukunun önemli ölçüde etkilendiği Fransız hukuku hakkında karşılaştırmalı bir perspektifle bilgilerini arttırması amaçlanmaktadır.
Ayrıca lisans programında yer alan derslerin yanında, alanında uzmanlık sahibi olan Türk ve yabancı öğretim üyeleri Fakültemizde ders, seminer ya da yuvarlak masa toplantısı vermek üzere davet edilmekte, gerek ulusal hukuk ve gerek karşılaştırmalı hukuk yönünden öğrencilerimizin bilgilerini en üst düzeye çıkarması sağlanmaktadır. Yine, Fakültemiz öğretim elemanları tarafından ders dışı pratik çalışmalar ve çalışma grupları oluşturulması yoluyla öğrencilerimizin derslerde edinmiş oldukları bilgilerin pekiştirilmesine, katıldıkları ulusal ya da uluslararası akademik yarışmalar bakımından hazırlanmasına yönelik aktiviteler gerçekleştirilmektedir.
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrencilerin derslere devam zorunluluğu vardır ve ders geçme esası uygulanır. Hukuk fakültesi lisans programını tamamlayabilmek için 1, 2, 7 ve 8. yarıyıllarda 30’ar AKTS kredisi; 3, 4, 5 ve 6. yarıyıllarda 28’er AKTS kredisi ve dil derslerinden 8 AKTS kredisi olmak üzere, toplamda 240 AKTS kredilik derse devam edip, bu derslerden Galatasaray Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği uyarınca başarılı olunması gerekmektedir. Hukuk Fakültesi Lisans Programı’nı başarıyla tamamlayan öğrencilere Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans Diploması ve diploma eki verilir.
Galatasaray Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği’ne göre her bir dersin başarı notu, ara sınav notları ile varsa diğer yarıyıl içi çalışmalarındaki notlar ve yarıyıl sonu veya bütünleme sınavında alınan notların ağırlıklı ortalamasına göre hesaplanmaktadır. Bütün değerlendirmelerde tam not 100 (yüz)’dür. Bir dersten başarılı sayılmak için, yarıyıl sonu veya bütünleme sınavı notunun yanında yarıyıl sonu başarı notunun en az 50 (elli) olması gerekmektedir.
Fakültemizin ders programının yoğunluğu ve kapsamı ile ders sayısı ve çeşitliliği dikkate alınarak, fakültemiz öğrencileri için diğer bölümlerle yan anadal veya çift anadal programları öngörülmemiştir.