Üniversitemiz, Erasmus+ KA2 Yükseköğretim Alanında Kapasite Geliştirme Programı kapsamında 4-6 Temmuz 2022 tarihleri arasında İspanya, İtalya ve Tunus'tan akademisyen ve idarecileri ağırladı.

Üniversitemizin partneri olduğu "Tunuslu Kadınların İstihdamını Geliştirmeye Yönelik Toplumsal İnovasyon ve Teknoloji" (INSAF-FEM) Projesi kapsamında üç ülkeden altı üniversite İstanbul'da bir araya geldi. Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından organize edilen ve üç gün süren toplantılarda Tunus'tan Sfax, Gabes, Monastır ve Kairouan üniversiteleri ile İspanya'dan Cadiz, İtalya'dan Napoli Parthenope üniversitelerinden gelen proje yürütücüleriyle eğitimciler yer aldı. Toplantıların kapanışı üniversitemizin rektör yardımcısı Prof. Dr. Orhan Feyzioğlu ve Fransız rektör yardımcısı Doç. Dr. Jean François Polo'nun katılımıyla gerçekleşti. İlk aşamasında Üniversitemizin İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile İletişim Fakültesi'den öğretim üyelerinin de eğitimci olarak yer aldığı seminerleri takip eden Tunuslu 120 kadın öğrenci, projenin bundan sonraki aşamasında ulusal sivil toplum kuruluşlarına atölyeler düzenleyerek birikimlerini aktaracaklar.