Çevre kaynaklarının daha verimli kullanılmasından, atıkların geri dönüştürülerek tekrar kazanılmasına kadar birçok aşamayı içinde barındıran Sıfır Atık Projesi kapsamında; kaynak kullanımının azaltılması, varlıkların doğru yönetimi ve geri dönüşüm konusunda sürdürülebilir politikalar benimseyen Galatasaray Üniversitesi, projeye katkı sağlamak adına önemli bir adım daha attı.

Üniversitemiz bahçesine yerleştirilen 2. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nde, ayrı ayrı girişlerden kağıt, plastik, metal, cam, elektrik- elektronik, pil ve bitkisel yağlar olmak üzere toplamda yedi farklı türde atık toplanabilecek. Bu sayede çalışanlarımız ve öğrencilerimiz günlük kullanımlarında ortaya çıkan veya evlerinden getirecekleri atıkları sahil tarafında yer alan bu merkezdeki ilgili yerlere atarak, doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu ve atık miktarının azaltılarak geri dönüşüme katkı sağlanması için destek olabilecekler.